Vroeger maakte ik altijd brownies met die pakken van Homemade uit de supermarkt. Best lekker en vooral erg simpel als je niks anders gewent bent natuurlijk. Sinds ik brownies heb gemaakt met het recept van Jamie Oliver is Homemade absoluut verleden tijd!! Dan nu tijd voor het overheerlijke recept.
Ingrediënten
- 250 gr boter
- 200 gr pure chocolade (in stukjes gebroken)
- 80 gr cacaopoeder
- 65 gr bloem (gezeefd)
- 1 tl bakpoeder (ik heb 5 gr gebruikt)
- 200 gr pure chocolade (in stukjes gebroken)
- 80 gr cacaopoeder
- 65 gr bloem (gezeefd)
- 1 tl bakpoeder (ik heb 5 gr gebruikt)
- 350 gr fijne kristalsuiker
- 4 grote eieren
Eventueel kan je naar wens nog bijvoorbeeld cranberries, noten of iets anders toevoegen.
Bereiding
Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de over. Het gebak moet beslist niet helemaal gaar worden. De browonies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig van binnen. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd het in vierkantie brokken.
Wil je het als toetje gebruiken dan kan je er nog vanilleijs bij serveren dat overgoten wordt door een warme saus van rode vruchten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten