maandag 25 februari 2013

Brownies by Jamie O.

Heel veel mensen houden van chocolade, ook ik ben een groot fan hiervan dus een recept met chocolade mag hier zeker niet ontbreken.

Vroeger maakte ik altijd brownies met die pakken van Homemade uit de supermarkt. Best lekker en vooral erg simpel als je niks anders gewent bent natuurlijk. Sinds ik brownies heb gemaakt met het recept van Jamie Oliver is Homemade absoluut verleden tijd!! Dan nu tijd voor het overheerlijke recept.


Ingrediënten

- 250 gr boter
- 200 gr pure chocolade (in stukjes gebroken)
- 80 gr cacaopoeder
- 65 gr bloem (gezeefd) 
- 1 tl bakpoeder (ik heb 5 gr gebruikt)


- 350 gr fijne kristalsuiker
- 4 grote eieren
 
Eventueel kan je naar wens nog bijvoorbeeld cranberries, noten of iets anders toevoegen.
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een rechthoekig bakblik van 20x30 cm met bakpapier of gebruik een speciale bakvorm voor brownies. Smelt de boter en de chocolade in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de boter en chocolade gesmolten zijn. Roer er de eventueel cranberries, noten of iets anders doorheen als je deze gebruikt. Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocolade. Klop de eiren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn.
 
Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de over. Het gebak moet beslist niet helemaal gaar worden. De browonies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig van binnen. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd het in vierkantie brokken.

Wil je het als toetje gebruiken dan kan je er nog vanilleijs bij serveren dat overgoten wordt door een warme saus van rode vruchten.
 
 
 



 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten