vrijdag 29 maart 2013

Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven

Deze keer een heerlijke ovenpasta die eigenlijk de volgende dag nog lekkerder is.... Gooi de overgebleven pasta dus niet weg maar bewaar deze in de koelkast, zo heb je de volgende dag een heerlijke lunch!
 

Ingrediënten (4 personen)

- 1 ui, gepeld en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 3 blikjes tomaten blokjes á 400 gr
- 1 of 2 gedroogde rode Spaanse pepers fijngesneden zonder zaadjes (als je dol bent op  pittig dan kan je ook wat zaadjes van de pepers toevoegen)
- een handvol basilicumblaadjes
- 400 gr pasta, bijvoorbeeld penne
- 100 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt of voorverpakt
- 3 bollen mozzarella
- eventueel 1 el balsamicoazijn
- peper, zout en olijfolie

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 ºC. Bak de ui, knoflook en pepertjes in olijfolie 10 minuten zachtjes totdat het zacht is, maar nog niet gekleurd. Voeg de tomaten uit blik toe, breng aan de kook en laat dit 20 minuten pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar. Pureer het mengsel vervolgens met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de basilicum in stukjes toe en breng de saus verder op smaak met zout, peper en een scheutje balsamicoazijn.

Meng de pasta in de pan met de helft van de tomatensaus en een handje Parmezaanse kaas. Vet een braadslee of ovenschaal in met olijfolie. Begin met een laagje pasta, tomatensaus, Parmezaanse kaas en plakjes mozzarella. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn en eindig met een flinke laag Parmezaanse kaas. Zet de schaal nu nog 15 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten